A masszázs fajtákat alapvetően két csoportra lehet osztani, a nyugati típusúak az izmok lazításával, a nyirokkeringés beindításával segítenek, míg a keleti típusú masszázsfajták a meridiánok mentén igyekeznek az energetikai blokkokat oldani, stresszmentesítenek és gyógyítanak. A Naturál Szépség és Egészségházban mind keleti, mind nyugati típusú masszázsok közül választhatunk. Például az indiai olajos masszázs egy kellemes, kényeztető, ellazító, ugyanakkor méregtelenítő, nyirokkeringést beindító, energetizáló masszázsfajta. A lávaköves masszázs szintén a keleti típusú, lazító, kényeztető gyógymódok közé sorolható – meleg köveket tesznek a testre, melyek a meridiánok mentén ellazítják az izmokat, oldják a blokkokat. A nyirokmasszázs, cellulit masszázs szintén választható – ezek kimondottan sokat tudnak segíteni például a fogyókúrában, erőteljes mozdulatokkal, fogásokkal indítja be a szervezet méregtelenítését, lazítja a kötőszöveteket. A svédmasszázs pedig az izmokat lazítja el, akár sportolóknak, akár ülőmunkát végzőknek ajánlható.

A másik módszer, amely nagyon nagy segítség – főként a lelki problémák megoldásában, feloldásában, a Bach virágterápia. Ezt a módszert dr. Edward Bach, angol orvos dolgozta ki az 1930-as években. 38 virágot ábrázoló kártyából kell kiválasztanunk 3-6 képet, amelyek pontos diagnózist adnak jelenlegi lelkiállapotunkról, s annak egészségünkre gyakorolt hatásáról, no meg persze az útról, amely ama lelkiállapothoz elvezetett. Az ember szembesül a saját elrejtett érzéseivel, és ez a szembenézés magával hozza a megértést, és gyakran ez már az első lépés a gyógyulás felé. A Bach virágterápia része a Bach esszencia, amely a kiválasztott virágok kivonatát tartalmazza. Ezek a cseppek személyre szabottan készülnek, semmilyen allergén anyagot nem tartalmaznak, nincs mellékhatásuk, és akár gyógyszerek mellett is lehet őket fogyasztani.

Talp, cellulit, és indiai olajos masszázzsal, fülakupunktúrával valamint Bach virágterápiával is várják a vendégeket, Hódmezővásárhelyen, a Táncsics Mihály utca 21-23. szám alatt. Telefonon érdeklődni és bejelentkezni a 0670/630-84-89-es telefonszámon lehet.

Sz.Viktor