Egy nagy méretű szemetes konténer égett szombat hajnalban Szegeden, a Mars téren. A szegedi tűzoltók egy vízsugárral fojtották el a lángokat, senki sem sérült meg.

Szombaton délután egy leszakadt faág veszélyeztette a járókelőket Szegeden, a Hajnóczy utcában. A tűzoltók motoros láncfűrész és mentőkötél segítségével végezték el a beavatkozást, melynek köszönhetően a forgalom rövid időn belül helyreállt az érintett útszakaszon.

Papírok égtek egy szegedi lakásban vasárnap éjjel. A Boldogasszony sugárútra riasztották a szegedi tűzoltókat. Az egységek visszahűtötték a tűzzel érintett berendezési tárgyakat, majd átszellőztették a lakást. A tűzben senki sem sérült meg.

Két helyen is leszakadt faágak akadályozták a forgalmat Szentesen. Vasárnap késő este riasztották a tűzoltókat, mindkét helyen a gyalogosokat is veszélyeztették a magasban lógó ágak. Először a 451-es úton, majd az Ady Endre utcában végezték el a tűzoltók a műszaki mentést. Motoros láncfűrésszel távolították el a lehasadt növényi részeket, személyi sérülés sehol sem történt.

Buszmegállóba hajtott egy személyautó vasárnap kora este Szegeden. A Szent Ferenc utcában történt a baleset, ahová a szegedi egységeket riasztotta a főügyelet. A tűzoltók áramtalanították a járművet, majd elvégezték a műszaki mentést. Az eset során senki sem sérült meg.

Forrás: katasztrófavédelem