– A Csongrád Megye Fejlesztéséért Nonprofit Kft. egészségnapot rendezett pénteken a maroslelei általános iskolásoknak – nyilatkozta Weszely Tamás szervező. Ennek keretében a faluház nagytermében közel száz kisdiák tornázott egyszerre. A közös mozgás után előadásokat hallgathattak meg, illetve látványos bemutatókat nézhettek meg a gyermekek.

A Magyar Vöröskereszt makói területi szervezetének tagjai bemutatót tartottak. – A határozott fellépés nagyon sok esetben életet menthet – tudtuk meg Vass Sándorné vezetőtől. Maroslelén azt szemléltették, hogyan kell valakit újraéleszteni. Emellett az is kiderült, hogyan kell a sérültet szakszerűen fektetni, minél kevesebb fájdalmat okozva neki.

A drogfogyasztás káros következményeiről, valamint a különféle kábítószerekről is elhangzott egy előadás. A gyerekek ezen kívül lerajzolták, mit is jelent számukra az egészséges életmód. Mindenkinek megmérték a vérnyomását, illetve a testsúlyát. – Egy rövid kerékpáros túrát is szerveztünk a diákoknak, a polgárőrök biztosítása mellett körbekerekeztek a falun, közel 4 kilométert megtéve – tette hozzá Rék Renáta, a faluház vezetője.

Molnár Rebeka kedvenc sportága a lovaglás. – Előbb pónim volt, de ahogy nőttem, kaptam egy nagy lovat – árulta el a 10 éves kislány. Rebeka délutánonként sokat foglalkozik Vilmával, a 9 esztendős magyar félvérrel. Nem csupán lovagol rajta, hanem a gondozásából is kiveszi a részét. Ramatai Dániel – elmondása szerint – nagyon sokat fut. – Mind terepen, mind kijelölt pályán szívesen futok, mellette pedig tollasozom és asztaliteniszezem is – árulta el a 12 éves maroslelei kisdiák.

Munkatársunktól. K.