A fórum egy rövid köszöntővel indult, melyen dr. Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja, dr. Zámbó Anita foglalkoztatási főosztályvezető és Dr. Horesnyi Julianna a munkaügyi  ellenőrzési  osztályvezetője vettek részt.

A fórumsorozaton munkaügyi szakemberek tartottak tájékoztatást vállalkozások képviselőinek, munkavállalóknak, érdeklődőknek, elsősorban a mezőgazdaságban történő foglalkoztatás szabályairól. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen szervezett, a megye mind a hét járási székhelyét érintő fórum egyik központi témája a közfoglalkoztatottak bevonása az idénymunkába, illetve a speciálisan a mezőgazdaságra érvényes munkavédelmi, munkajogi szabályok ismertetése volt. Kétszáz feletti számú emberhez jutottak el így, közvetlen formában.

A fórumsorozat céljáról, miértjéről beszélt dr. Juhász Tünde, aki kiemelte, hogy elsősorban a tájékoztatást preferálják, ezért is voltak ezek a nyílt napok, szemben az ellenőrzéssel és főként a büntetéssel.

Dr. Horesnyi Julianna kiemelte: „Közös cél a szabályos és biztonságos foglalkoztatás” és ezt egy partnerségi kapcsolattal szeretnénk elérni.

Fodorné Borbély Eszter és Magyar Csaba munkaügyi ellenőrök tartottak előadást. Előbbi előadó a foglalkoztatás munkaügyi, munkajogi vetületét tárta a hallgatóság elé, Magyar Csaba pedig az ellenőrzés gyakorlati módszertanát ismertette. Az előadások után lehetőség volt a kérdések megvitatására, a személyes konzultációra.

 

G.