Évtizedek óta minden évben megrendezi a Diáksport Szövetség és a Hódmezővásárhelyi Önkormányzat a Városi Mezei Futó Diákolimpiát.

„Örömhírként szolgálhatok, hiszen rekordot döntöttünk az előnevezések során, hiszen 876 diák jelezte részvételi szándékát a versenyre.” – tudtuk meg Horváth Zoltántól, az Önkormányzat sportreferensétől és a Hódmezővásárhelyi Diáksport Szövetség elnökétől.

Hat korcsoportban történt a lebonyolítás, külön a fiúk és külön a lányok mezőnyében, tehát összesen 12 rajtot tartottak. A legkisebbektől a végzős középiskolásokig minden korosztály összemérte tudását. A versenyen minden városi intézmény jelezte részvételi szándékát, és képviseltette magát diákokkal.

Az egyéni versenyek mellett csapatverseny is volt. Akik jó helyezést értek el kvalifikálták magukat a Megyei Mezei Futó Diákolimpiára, ahonnan az országos versenyre lehet továbbjutni.

A Diákolimpiának egyik célja az utánpótlás nevelésben való kiválasztás, hiszen mintegy 18 sportágban rendeznek ilyen versenyt, ami jó lehetőség a kluboknak kiszúrni az ifjú tehetségeket.

Szerencsére az időjárás is a futók mellé állt, és napsütésben teljesíthették a távot.

Sz.Viktor