Dr. Berényi Károly, a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért alapítvány elnöke kezdte el mesélni a bicikli történetét. Az egész úgy kezdődött, hogy egy kerékpáros klubbal (a Hungarian Flyerssel) együttműködésbe kezdett az alapítvány, és ennek eredményeképp biciklis versenyeket tudott szervezni a klub. Az alapítvány ezt megtámogatta, és ezeknek a versenyeknek volt valamennyi bevétele. A kerékpáros klub ezt a bevételt felajánlotta az alapítvány számára, és ők úgy döntöttek, hogy abból a pénzből mozgássérült fiataloknak fognak kerékpárokat vásárolni, olyanoknak, akiknek az állapota megengedi, hogy kerékpározzanak.

Májusban már adtak át két fiatalnak ilyen biciklit, és akkor a Nagy család, akinek a gyermeke kapott egy ilyen segítséget, felajánlotta, hogy a fiuk, Krisztián kinőtt biciklijét elajándékoznák. Így esett a választás Molnár Misire, akinek Kruzslic Imre, a kerékpáros klub elnöke újította fel a háromkerekű biciklit és állította be a méretét is olyanra, hogy azt Misi használni tudja. Az adományozó Nagy család nem vett részt az átadón, ők a távolból örülnek annak, hogy Misinek megkönnyítették a mozgását.

Misi egy ikerpár egyik tagja. A testvére teljesen egészséges, nála viszont egy féloldali agyi bénulás következett be, ami miatt korlátozott a mozgásában, de egy nagyon ügyes, értelmes kisfiú, aki elárulta, hogy az átadás után az iskolába is ezzel a kerékpárral fog járni. Misi édesapja, Molnár Károly elmondta, hogy óriási segítség ez a családnak, mert Misit eddig egy biciklis utánfutóval szállították és autóval, amikor a programok úgy hozták. Az új bicikli mellett is kell majd a segítség, apukája kísérni fogja a forgalomban, azonban ha megszokja majd, erre is egyre kevesebbszer lesz szükség.

sk