Csanádpalotán is hagyománya van annak, hogy október 2-a, az idősek világnapja környékén köszöntik a város szépkorú lakóit. Szombaton meg is telt a művelődési ház nagyterme, ahol 250 nyugdíjast láttak vendégül. Kovács Sándor polgármester beszédében kiemelte: erre a generációra érdemes odafigyelni, hiszen a fiatalabbak tőlük tanulhatják el mindezt, amit ők már átéltek.

A helyi Dér István Általános Iskola második osztályosai egy rövid jelenettel, valamint versekkel, mondókákkal szórakoztatták a jelenlévőket. Nagy derültséget keltett a hallgatóság körében az a kis történet, mely egy pletykás falusi asszonykáról szólt. Míg a kisdiákok a színpadon szerepeltek, az asztaloknál ülők azt lesték, mikor lép színre az unokájuk.

Kasuba Róbert plébános is rövid köszöntőt mondott. Ebben – ahogy ő fogalmazott – egy 75 éves fiatalembertől, Ferenc pápától is idézett néhány gondolatot az idősek és a fiatalok viszonyáról. Az ünnepség előtt egy nappal Kovács Sándor polgármester otthonaikban felkereste a település legidősebb férfi, illetve hölgy lakosát. Ferencz Béláné Erzsike néni az idén tölti be a 96. életévét, míg Szimán József 2015 márciusában ünnepelte a 95. születésnapját.

Antal Istvánné tősgyökeres palotai. – Még kiskoromban eldöntöttem, hogy fehér köppenyben akarok dolgozni, mert az oviban a dadusok és az óvónénik is abban voltak – árulta el mosolyogva Rózsa néni. Végül is nem gyermekekkel foglalkozott, hanem 37 éven át volt gyógyszertári szakasszisztens. Lánya és 12 éves unokája Szegeden él, de igen sűrűn találkoznak. – Nyugdíjasként sem unatkozom egy percet sem, néha még a napi 24 óra is kevés, annyi programom van – tette hozzá nevetve.

Munkatársunktól. K.