„Tavaly egészen nagy létszámmal indultunk neki az ovifocinak, sok gyereket betudtunk vonni a programba, amelynek elsődleges és legfontosabb célja az, hogy minél több gyereket kineveljünk a HFC utánpótlás számára – mondta portálunknak Czibere Adrián, a HFC ovifoci programjának vezetője.

A képességfejlesztő és játékos foglalkozások azonban a sport szeretetére is nevelhetik a fiatalokat és akár más sportoknak is alapot adhatnak, hiszen cél a gyerekek képességeinek fejlesztése, a koordináció fejlesztése is.

Az eddigi tapasztalatok igazán pozitívak, hiszen tavaly 120 gyerek vett részt a programban, a csapat fele pedig állandó vendége volt a heti két alkalommal, szerdán és pénteken, megrendezett foglalkozásoknak. Ráadásul néhányan már az ovit elhagyva, kisiskolásként a HFC utánpótlás csapataiban is igazolt játékosok lettek.

Az idei évben 110 gyermek vesz részt a József Attila Általános Iskola Árpád utcai tornatermében megrendezett délutánokon és ez alkalommal is egy igen erős állandó mag vesz részt ezeken az eseményeken.

Az edzések általában három részből tevődnek össze, az elején bemelegítő jelleggel fogójátékokat játszanak a fiatalok, majd a labdás játékok is előkerülnek. Ezeket szerepjátékok formájában rendezik meg, a kicsit akár egyes mesefigurákkal is azonosulhatnak és így valóban játszva sajátíthatják el az alapokat és a különféle mozgásformákat.

szcs