Jól kezdődött a szezon a vásárhelyiek számára, eddig kettőből két mérkőzést megnyertek. Azonban hasonló mérleggel bírnak a makóiak is. A Békéscsabát 24-30 arányban verték idegenben az első fordulóban, majd hazai pályán a Csorvást győzték le 3 góllal.

A szezon kezdet előtt több erősítés is történt a Marosmenti NKSE-nél, emiatt igazán kiélezett mérkőzésre számíthatnak a kézilabda szerelmesei. A jó helyzetkihasználás és a játékosok pillanatnyi formája lehet a döntő.

A csapat edzője, Gaál Adrienn a következőképpen nyilatkozott a mérkőzést megelőzően:

“Nagyon komolyan vesszük a hétvégi mérkőzést. Nem lesz könnyű, hiszen a két csapat ismeri egymás játékát, szerintem a pillanatnyi forma lesz a döntő tényező. Remélem sokan eljönnek és szurkolnak a Csapatnak, garantálom hogy jó mérkőzést fognak látni!”

Míg a csapat játékosa Kónya Kinga a következőt mondta:

“Az alapozás után a fizikális erőnlét megtartása fontos. A játék pontosítására és gyorsítására nagy hangsúlyt fektetünk, és ugyanakkora erővel készülünk mint az összes többi mérkőzésre. Úgy gondolom ha az edző utasításait betartjuk és “fejben is a pályán vagyunk”, annak meglesz az eredménye.”

Kothencz Vivien a HLKC csapatkapitánya is nyilatkozott hírportálunknak:

„Szoros mérkőzésre számítok, sokat készültünk a makóiak ellen. Azt gondolom főként a védekezésre kell koncentrálnunk, ott dőlhet el a mérkőzés. Szerencsére az új játékosok be tudtak épülni a csapatba és sérülése sem hátráltat minket. Sok védekező gyakorlatot csináltunk a héten, ezen a téren kell egy kicsit bekeményítenünk. Két nagyon erős csapat találkozik szombaton, szerintem a pillanatnyi forma lehet a döntő.”

szcs

Fotó: hlkc.hu