Az Őszi Hetek programsorozatba illeszkedik bele Hegyi Endre legújabb attrakciója, az Időszekér, amellyel végig düböröghetünk az 50, 70 vagy akár 100 évvel ezelőtti Vásárhely utcáin.

A régi negatívokat most olyan nagy méretben láthatjuk, hogy igazi élményt kaphatunk, ha a Kossuth téren járunk-kelünk.

Megtekinthetjük az egykori vadászdrogériát, barangolhatunk az ótemplomi bazársoron, ott lehetünk a Kossuth szobor avatásánál. És egy igazi csemege lehet a legtöbbeknek, hogy városnéző busz is működött Vásárhelyen a ’60-as években. Sok olyan momentumba futhatunk bele, amelyre már csak az idősebbek emlékeznek.

Hegyi Endre fotográfus kiemelte a szabadtéri kiállítás egyik különlegességét: az egyik tabló tulajdonképpen üzenőfalként funkcionál, így mindenki nyomot hagyhat maga után.

Cseri Tamás önkormányzati képviselő így fogalmazott a megnyitón: “Nagy öröm számomra, amikor egy jó ötlet nem a városvezetéstől vagy az intézményfőktől indul el, hanem úgymond civilektől. Hegyi Endre civil helytörténésznek tekinthető, aki sokszor többet tesz a városért, mint a hivatásos helytörténészek.”

A fotográfus megígérte, még rengeteg ötlettel fog előrukkolni, a mostani kiállítására érkező visszajelzések is nagyon sok inspirációt adtak neki.

A Kossuth téren sétálók meg-megálltak, hogy nosztalgiázzanak egy kicsit, vagy éppen rácsodálkozzanak a régi fényképekre.

ÉR.