A rendezvényt a sztárvendég Hestia tűzzsonglőr csapat nyitotta, akik mindenkit elkápráztattak tüzeskedésükkel. Sokan azon aggódtak, nehogy lángra kapjon az épület, de a 2 lányból és 1 fiúból álló társulat sokkal rutinosabb és ügyesebb annál, hogy ilyen bekövetkezhessen.

A lángoló varázslat után sorra érkeztek a fellépők, ének, tánc, hangszeres zene és zene ihlette képzőművészeti kategóriákban. 20 fiatal mérte össze tudását a színpadon, és még jó néhányan, előre elkészített rajzokkal neveztek a vetélkedőre.

A Fekete Sas bálterme zsúfolásig megtelt, igazolva azt, hogy Hódmezővásárhelyen van létjogosultsága ilyen fajta rendezvényeknek. Az immár 8. alkalommal megrendezett Hiszk-Faktor versenyre nem csak Vásárhelyről, hanem Makóról illetve Szentesről is neveztek diákok.

Van aki egy kicsit félénkebb, nyilván izgulnak a színpadra lépés előtt, de szívesen megmutatják a tudásukat a diákok, gyerekek. A közönség pedig nagyon élvezi a produkciókat, szívesen jönnek el a rendezvényre.” – mondta el Szani Marianna, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Szakképző Iskolájának tanára, és a marketing munkaközösség vezetője.

A produkciókat négytagú zsűri értékelte, a díjazás pedig külön kategóriák szerint történt.

Sz.Viktor