A Természettudományi Múzeum Jégkorszak című vándorkiállítását szeptember 8-án nyitották meg a makói József Attila Múzeumban. Ezalatt a három hét alatt szerdán jött el az ezredik látogató, akinek ajándékkal kedveskedett az intézmény vezetője. Badicsné Szikszai Zsuzsanna igazgató egy emléklapot, valamint egy nagy doboz jégkérmet adott át a szerencsésnek.

A Szikszai György Református Általános Iskolából érkezett egy elsős osztály. A csapatból az főbejáraton elsőként belépő fiúcska lett az ezredik látogató. Szitás Árpádnak dupla örömöt jelentett a szerda, hiszen nem csupán a múzeumban ajándékozták meg, hanem otthon is. Ennek az az oka, hogy a 6 esztendős kisdiák épp szeptember 30-án ünnepli a születésnapját.

– Még öt hétig várjuk a vendégeket a Jégkorszak kiállításon, nagyon remélem, hogy ezalatt a háromezredik érdeklődőt is meglephetjük – fogalmazott az intézmény igazgatója. Badicsné Szikszai Zsuzsanna kifejtette: érdemes volt belevágniuk egy ilyen nagyszabású tárlatba, hiszen nem csupán makóiak, hanem a térség számos településéről érkeznek hozzájuk látogatók.

– Külön öröm a számunkra, hogy olyanok is felkerestek minket, akik még sohasem jártak nálunk – fejtette ki Badicsné Szikszai Zsuzsanna. Ez azért is jó, mert egy húzósabb kiállításnak köszönhetően a vendégek megnézik a későbbiekben a néprajzi, irodalmi vagy történelmi tárlataikat is, valamint egy kellemes sétát tesznek a szabadtéri skanzenben.

Munkatársunktól. K.