Lakossági fórumot tartott Bálint Gabriella szerdán a vásárhelyi Szabadság Olvasókörben.

A képviselő arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy a városrészben 58 százalékos készültségen áll a kátyúzás. Arról is beszámolt, hogy a Klauzál utcai Óvodában a város segítségével vízmelegítő cserét hajtottak végre, valamint arról is, hogy elkészült az úgynevezett aranyági út. Pályázati forrást keresnek a Serház tér és az ATEV közötti kerékpárút felújítására, ugyanis ott nehézkes a biciklisek közlekedése. Az idősek otthonának korszerűsítését is tervezik.

Bálint Gabriella egy saját, a városvezetés által is támogatott ötletet osztott meg a lakosokkal. Véleménye szerint Susán előnyére válna, ha az ott élők minden novemberben fákat ültetnének a városrész csecsemőinek; annyit, ahányan születtek abban az esztendőben a körzetben.

Ezáltal egységes utcakép alakulna ki, és a családok is közelebb kerülnének egymáshoz. Idén 22 susáni gyermek jött a világra – nekik novemberben már ültetnének fákat a Serház téren. A képviselő javaslatokat vár a további helyszínekre és a fafajtákra is.

A fórumon Papp Gábor jelezte, hogy a kerékpárosok, gyalogosok számára balesetveszélyes a Csiga utcáról a piac felé, a 47-es számú főúton átkelni. Szerinte gyalogátkelőhelyre lenne szükség a nagy forgalom miatt. – Az önkormányzat már tárgyalt a Nemzeti Közlekedési Hatósággal, de az elutasította a kérelmet – érkezett a válasz. Azt vizsgálják, hogy közlekedési táblák kihelyezése megoldást jelentene-e.

Elszaporodtak a patkányok a városban – erről is szó esett. Bálint Gabriella elmondta, az önkormányzat a főbb csatornákban irtja a rágcsálókat, de a magánházaknál a lakosoknak kell ezt megtennie.

Igna István a járdák rossz állapotára panaszkodott. A felújításra pályázati forrást keres a település vezetése, mert ez nincs betervezve a költségvetésbe.

Megyeri József