Nehéz választani a rengeteg program közül, mégis a legnagyobb durranásnak a 62. Őszi Tárlat megnyitója számít, ami ezen a hétvégén, vasárnap lesz. A tárlaton Almási István polgármester és Dr. Lázár János miniszter, országgyűlési képviselő mondd beszédet, a tárlatot megnyitja Szemadám György Munkácsy-díjas festőművész és író.

Hódmezővásárhely Mezőváriban óvodát épít, mint ismeretes, és ehhez kapcsolódóan lesz egy program Óvodások az óvodásokért elnevezéssel, ahol rajzkiállítás fog nyílni a hódmezővásárhelyi és a mezővári óvodások rajzaiból.

Nem csak Vásárhely ad otthont az őszi heteknek, mert Budapesten október 14-én az Art IX –XI galériában Fodor József tehetséges Hódmezővásárhelyi festő kiállítására mehetnek el az érdeklődők.

Varga Anikó így fogalmazott: „Hódmezővásárhely a kultúra és a művészet fellegvára” – ezt bizonyítja, hogy nem csak az önkormányzat és a BFMK kapcsolódott be a programok szervezésébe, hanem az összes kulturális intézmény – köztük az Emlékpont, az Alföldi Galéria és a Tornyai János Múzeum.

Nem győznénk felsorolni a választékot, ami az őszi hetek programfüzetében található, viszont különlegesnek számít ebben az évben a szombat délelőtti Időszekér elnevezésű szabadtéri kiállítás Hegyi Endre prezentálásában. A gyerekeknek ugyanezen a napon Buborék Show-val készülnek, a nagyobbak pedig a Magashegyi Underground koncertjén szórakozhatnak

sk