A vásárhelyi laktanya vezetőjének életéről beszélgetett a műsorvezető, Kondacs Gergely. Megtudhattuk, hogy az ezredes hosszú utat tett meg, mire elérkezett Hódmezővásárhelyre. Drót László Egerben a Gép- és Műszaki Szakközépiskolában végzett, mellyel párhuzamosan a Lenkei János Katonai Kollégiumban szocializálódott fiatalemberként. A műsorban elhangzott, hogy családjában nem volt előzménye a katonai pályának, viszont ő tudatosan tartott a pálya irányába, és építette karrierjét.

Főiskolára Szentendrére járt, a Kossuth Lajos Katonai Főiskolára, és gépesített lövész lett. Egy rövid, de meghatározó időt töltött Lentiben, majd Szolnokra került. Szolnok azóta is fontos szerepet tölt be az életében, jelenleg is ott él feleségével, gyermekeivel. Majd az előmenetelében segítette, hogy elvégezte a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemet és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet is, ahol Felsőfokú Vezetőképző Tanfolyamot követően, már nem volt annak akadálya, hogy vezetőként helyezkedhessen el a katonaság kötelékein belül.

Tudatos döntések és szerencsés véletlenek alakították az életét, melysorán számos elismeréssel lett gazdagabb, és jutott el egészen az ezredesi fokozatig, és a hódmezővásárhelyi laktanya parancsnokságáig.

Drót László a műsor során ekként fogalmazott: „Vásárhely talán az egyik legbarátságosabb város, rendkívül befogadóak az emberek, és rendkívül nyitottak.” És hozzátette – utalva a kinevezésén elhangzott beszédére is –, hogy folytatni szeretné azt a magas színvonalú munkát, amit elődje, Kovács József ezredes végzett; törekszik arra, hogy a vezetésben ne legyen törés. Az ezredes a műsorban elmondta, hogy egy kis racionalizálást szeretne a laktanyában.

 

G.