Ahogy az Apple kiad egy rendszerfrissítést, felhasználók milliói rohannak frissíteni a készüléküket. Pedig nem biztos, hogy jó ötlet sietni, régi tapasztalat, hogy ilyenkor kezdenek összeomlani az alkalmazások az i-eszközökön, mert eladdig jól működő appok szállnak el.

Fölösleges csodálkozni: legutóbb is ez volt, az iPhone 5S-en történetesen az új 64 bites processzor okozta a bajt. Állítólag.

A független Crittercism kimutatása alapján az összeomlások meghatározott sémát követnek. Mikor egy új iOS verzió megjelenik, megugrik a meghibásodások száma, aztán a fejlesztők idővel kifoltozzák a lukakat, javítják a hézagokat, és a meghibásodási ráta szépen visszatér az átlagos szintre, majd fokozatosan tovább csökken, ahogy az alkalmazásfejlesztők egyre jobban kiismerik magukat az új operációs rendszerben.

Ezt tanúsítja a Statista alábbi angol nyelvű infografikája is.

Látható, hogy a már nem támogatott operációs rendszereket általában magukra hagyják a fejlesztők. A diagram szerint az iPhone 4 meghibásodásai tovább emelkedtek, mivel már az iOS 8-at nem támogatta ez a készülék.

A Crittercism szerint nem áll jobban a rendszerfrissítések után a konkurens operációs rendszer, az Android sem.

Forrás: hirado.hu