Eredmény:

B csoport, 1. forduló:

MOL-Pick Szeged – Kielce (lengyel) 31-30 (17-14)

 

A magyar szövetségi kapitány, Talant Dujshebaev által irányított Kielce az előző szezon csoportkörében oda-vissza legyőzte a szegedieket, így roppant nehéznek ígérkezett a mostani nyitány.

 

Kemény védekezéssel kezdett mindkét csapat, csak amíg Szmal többször védett – egyszer például arccal -, addig a házigazdáknál Sierra nem találkozott a labdával. A 6. percben 3-1-re vezetett a lengyel bajnok, de a 10.-re sikerült egyenlíteni (4-4). Bombac góljaival tartotta a lépést a Pick, és a 14. percben először vezetett (7-6). Időt kértek a vendégek, ám csak lassan tértek magukhoz, emberelőnyükben még büntetőt is rontottak.

 

Kiegészülve ismét a szegediek pillanatai következtek, és a 23. percben már 13-9-re elhúztak Ilyés bombáival. A nagy rohanásban fáradni kezdtek a hazaiak, ezt kihasználta a Kielce, és amikor megint létszámfölénybe került, felzárkózott 13-12-re. Időkérés után újra magára talált a Szeged, és remek hajrával háromgólos előnnyel vonult el pihenőre.

 

A fordulást követően emberhátrányban megtáltosodott a Tisza-parti együttes, és 23-17-re megugrott. Kapust cserélt a Kielce, de sokáig maradt a különbség. Negyedórával a vége előtt két gyors góllal 27-24 lett az állás, és amikor még közelebb férkőzött a rivális, időt kért a Szeged (50. perc: 28-26). A kulcsjátékosok kis pihenőt kaptak a hajrá előtt, és a cserék révén az 53. percre 30-26 lett.

 

Zubai kiállítása alatt hétméterest hibázott a Kielce, ám Vranjest is kiküldték, és ő már vissza sem jöhetett. Fokozatosan zárkóztak a lengyelek, ám az utolsó két percben taktikusan játszott a Szeged. A végén maradt egy utolsó dobása a vendégeknek, de azt a hazaiak sáncolták, így roppant fontos két ponttal kezdték a BL-sorozatot.

 

A magyar csapat jövő vasárnap a macedón Vardar Szkopje otthonában lép pályára.

 

Később:

 

Montpellier (francia) – Vardar Szkopje (macedón) 17.00

 

Rhein-Nackar Löwen (német) – Barcelona (spanyol) 19.30

 

szerdán játszották:

 

Kristianstad (svéd)-Kolding (dán) 33-26

 

A csoport:

 

szombaton játszották:

 

Wisla Plock (lengyel) – MVM Veszprém 27-27 (11-13)

 

Besiktas (török)-Celje (szlovén) 24-30 (13-13)

 

Flensburg-Handewitt (német) – PSG (francia) 39-32 (21-16)

 

csütörtökön játszották:

 

HC Zagreb (horvát)-THW Kiel (német) 29-22

Forrás: telesport.hu