A tervek szerint szeptember 18-20-a között rendeznék meg a 2015-ös Szingapúri Nagydíjat, ám a szmog akár közbe is szólhat és elejét veheti a sportversenynek.

Szingapúrban már az elmúlt hétvégén is elmaradt néhány sportesemény, foci meccseket és egyetemi játékokat lehetetlenített el a városban uralkodó szmog, de a térségben is hasonló a helyzet, Malajziában például iskolát is be kellett zárni a helyzet súlyossága miatt.

A verseny helyszínén mért értékek ugyan elmaradnak a 2013-as rekordtól, amikor rendkívül veszélyes volt a szennyezettség szintje, de a hétfői nap folyamán már a nagyon egészségtelen kategória határait súrolták az értékek.

A széljárás miatt pedig tovább romolhat a helyzet, ugyanakkor a futam környékére záporokat, zivatarokat jósolnak, ezek viszont csak időlegesen orvosolhatják a problémát.

A Forma-1-es verseny szervezői úgy nyilatkoztak, hogy rendelkeznek vészforgatókönyvvel arra az esetre is, ha a szmog miatt nem tudnák lebonyolítani a futamot.

Az viszont további rossz hír lehet, hogy hétfőn a légi forgalmat már leállították a környéken a légszennyezettség miatt, ez esetben pedig a pálya melletti mentőhelikopter sem kapna felszállási engedélyt, ez esetben pedig semmiképpen nem rendezhetik meg a versenyt a szabályok értelmében.

szcs