Akik szombaton kilátogattak a Makói Hagymafesztiválra, azok biztos, hogy nem mentek haza jó hangulat nélkül. Egész reggel 8 órától voltak programok kicsiknek és nagyoknak. Az ébredezőket a hagymás ételek főzőversenye által okozott illatfelhők biztos, hogy nem hagytak visszaaludni, hiszen mennyei zamatok terjedtek a levegőben már a reggeli órákban.

A délelőtt folyamán főképp a gyerekeké volt a főszerep, különböző mesés és interaktív előadások voltak megtekinthetők a színpadon. A színészek meg is kapták a jogosan járó tapsot az összegyűlt gyerekseregtől.

Délben elhúzták az ebédhez szigorúan elmaradhatatlan muzsikacsokrot, hogy jobban essen a marha, vagy épp birkapörkölt. Mindeközben a kisebbek különböző fából készült játékokat, körhintát próbálhattak ki.

A bevitt kalóriákat gyors el is lehetett égetni, ebben segített a Nefelejcs Népdalkör, akik erdélyi népdalokkal segítették táncikálásra az ebédtől eltelő közönséget. A mozgástól megfáradtak szomjukat tudták oltani a standoknál kínált finomabbnál finomabb italokkal.

A főzőverseny díjátadása után a makói majorette találkozó programját lehetett megtekinteni, amit a borvilág bemutatkozása követett a gasztro színpadon.

A szombat este sztárvendégea a Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, könnyűzenész, a rock, a jazz, a blues, a soul és a funky jellegzetesen rekedt hangú előadóművésze, Horváth Charlie volt. A koncert kezdése előtt több mint fél órával már megtelt a tér, mindenki a művészurat várta. Charlie pedig nem is okozott csalódást rajongóinak, remek koncertet adott zenekarával. Felcsendültek a régi, mindenki által ismert nóták is, mindenki nagy örömére.

Összegezve, egy igen mozgékony nap van a makóiak mögött, érdemes kipihenni magukat, hiszen vasárnap folytatódik a Makói Hagymafesztivál.

Sz. Viktor