Csongrád megyén belül 7 állomása van annak a rendezvénysorozatnak, aminek szombat reggel Makó volt az első helyszíne. A program az “Egy lépés az egészségünkért” nevet kapta, ami mindent elmond, hogy miről is van szó.


“Ma reggel egy igen aktív, sportal és testmozgással teli délelőttöt fogunk eltölteni Makó nagyszámú lakosságával együtt. Szeretnénk nagyon aktívan, nagyon jó hangulatban kedvet csinálni a kilátogatóknak a mindennapi sportoláshoz. Próbáltuk úgy kialakítani a palettát, hogy a helyi egyesületek, klubbok is nagy szerepet kaphassanak. Az aerobik típusoktól kezdve a tánclépés fajtákon keresztül különböző ügyességi feladatok is lesznek, mindezt úgy, hogy a család minden tagja együtt tudjon mozogni.” – mondta el Dr. Fritz Péter Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság alelnöke.


Ezen kívül készültek előadásokkal is a szervezők, amik a sportolás világába kalauzolja el a vendégeket. A szombati sportnapon nagyjából 150-200 fő vett részt, így a rendezvény sikere garantált volt.

“Nagyon tetszett a mai nap, nagyon nagy volt a pörgés. A labdajátékokat próbáltuk ki, mert nagyon szeretjük a focit. Jó, hogy itt voltunk és szeretnénk jönni legközelebb is, ha van rá lehetőség. – nyilatkozta Balogh Henrietta Tünde és Isztojcsak Klaudia.

Az ügyességi feladatok végén megtörtént az eredményhirdetés is, amiben az első 3 helyezettet díjazták, külön lány és fiú kategóriákban.

Sz.Viktor