Danut Groza Nagyszentmiklós polgármestere nyitotta meg a Városnapi rendezvényt, amely a település egyik legnagyobb kulturális eseménye. Ezen alkalomból posztumusz díszpolgárrá avatták a város leghíresebb szülöttjét, Bartók Bélát, valamint egy, a zeneszerzőről készült szobrot is felavattak a város Fő Terén.

Az eseményen jelen volt Dr. Semjén Zsolt Magyarország miniszterelnök-helyettese, aki beszédében kiemelte: “Nagy öröm számunkra, hogy Bartók Béla halálának 70. évfordulóján  együtt leplezhetjük le a nagy zeneszerző emlékére készült szobrot.”

A szobor koszorúzásakor az emlékezés virágait Makó Városa nevében Farkas Éva Erzsébet polgármester, Szilágyi Réka, a Makói Alapfokú Művészeti Iskola vezetője és Dr. Csikota József a Magán Zeneiskola karnagy-igazgatója helyezte el. Ezt követően Nákó Kastély dísztermében ünnepi hangversenyen vettek részt a meghívottak.

A városnap három napos ideje alatt koncertekkel és színvonalas rendezvényekkel szórakoztatja majd az oda látogatókat, köztük Nagyszentmiklós testvérvárosait, Németországból és tőlünk Kazincbarcikáról, Medináról és Makóról.

Forrás és fotók:

Barna Gábor

kabinetvezető