A Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete a Zsombó településen élő családnak adományozott cserépkályhát. A cserépkályha egy olyan zsombói családhoz került, akik nehéz anyagi körülmények között nevelik három gyermeküket.

A mobil cserépkályhákat és azok üzembe helyezését a MAT Kerámia Kft. biztosította, több mint 2.700.000 forint értékben, míg a Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft. a kályhák kiszállításában nyújtott segítséget.  Az adományozás több helyszínén az önkormányzat tűzifa programmal támogatja a kályhaadományban részesülő családokat. A kályha beüzemelését minden helyszínen az akció főtámogatója és egy kályhásmester segítette. Az átadásra meghívást kaptak azok a kályhásmesterek is, akik a jótékonysági kályhás verseny keretében megépítették a felajánlott mobil cserépkályhát.

Mivel a téli fűtésszezon rengeteg család számára jelent kihívást, a Magyar Vöröskereszt a későbbiekben is folytatni szeretné a cserépkályha adományozási akciót. A nehéz sorsú családok téli fűtésének támogatására a Magyar Vöröskereszt elindította 1359-es adományvonalát is. Egy hívás vagy SMS 250 forintos díjából egy család félnapi fűtését tudják az adományozók támogatni. Az adománygyűjtés 2015. szeptember 1. és október 30. között zajlik.

Idén második alkalommal szervezték meg a különleges jótékonysági kályhaépítő versenyt Magyarszombatfán, a Nemzetközi Fazekasnapok alrendezvényeként, júliusban. A versenyen elkészült hordozható cserépkályhákat osztja most ki a Vöröskereszt a rászorulóknak.

 

Forrás: Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete