Annyit már most is tudnak a szakemberek, hogy körülbelül 10-15%-kal emelkedett meg a vízfogyasztás Hódmezővásárhelyen, Makón azonban ez az emelkedés eléri a 40%-ot. Ebből nem lehet meghatározni, hogy mennyit fordítottak az emberek locsolásra, háztartási teendőkre, vagy esetleg ténylegesen a szervezetbe bevitt mennyiségre. A nyári időszakban magára a vízminőség ellenőrzésre is fokozott figyelmet fordítottak.

Az Alföldvíznél igénybe lehetett venni egy úgynevezett locsolási kedvezményt, ami 10% engedményt jelentett. Sokan fel is használták ezt a lehetőséget, a pontos számok még összesítés alatt vannak.

A vízmérők cseréjének lehetősége és módja sok esetben nem teljesen világos a felhasználók előtt – mondta Czira László vízmérőcserélő csoportvezető, de ezzel kapcsolatban is sok tájékoztatást igyekeznek adni. Levélben például kiküldték azoknak a felhasználóknak, akik rendelkeznek mellékvízmérővel azt a tájékoztatást, hogy tavasszal vízmérőcserére kerül sor.

Az idén szeptember 30-áig, akikre vonatkozik bárminemű tennivaló az fog levelet kapni, illetve az Alföldvíz Zrt munkatársai telefonon folyamatos kapcsolattartásban vannak az ügyfelekkel, hogy megfelelő időpontot találjanak az intézkedésre.

sk