Maroslelén sem a megszokott évnyitó várta hétfőn az általános iskolába érkező diákokat, tanárokat, szülőket. Ugyanis augusztus 16-tól új vezetőség irányítja az intézményt, valamint még az ünnepség ideje alatt is dolgoztak a munkások a mellékhelyiség felújításán. Egy paraván választotta el egymástól az ünneplőket és a burkolókat.

A korábbi igazgató, Vinczéné Faragó Anikó, valamint helyettese, Tóth Judit nem pályázott újra a posztért, így mások kerültek a helyükre. A 40 esztendős Németh Domonkos vezeti az oktatási intézményt. – Eddig a mártélyi iskolát irányítottam, előtte pedig több tíz esztendőn át tanítottam a makói Galamb szakképző iskolában – tudtuk meg az új igazgatótól. Németh Domonkos naponta Szegedről jár át Maroslelére. Két lánya van, egy 13 és 10 esztendős, valamint egy 3 éves fia. – Mivel anyósomék leleiek, így szinte hazajövök – tette hozzá. A munkáját a település alpolgármestere, Schulcz János segíti, aki Tóth Juditot váltotta.

A hagyományokhoz híven a nyolcadikosok kísérték a volt nagycsoportosokat az óvodától az iskoláig. Amint megszólalt a csengő a tizennyolc elsőst kézenfogták a nagyok és az ünnepség helyszínére mentek velük. A kicsiknek nem volt szokatlan az intézmény, ugyanis pár napja gólyatábort szerveztek nekik, ahol megismerkedhettek leendő tanáraikkal, az iskolával és a diákokkal.

Az ünnepségből a legkisebbek is kivették a részüket, ugyanis verses műsorral köszöntötték szüleiket, új társaikat és pedagógusaikat. Németh Domonkos évnyitójában kitért arra, hogy jelentős beruházások is zajlottak, illetve zajlanak az intézményben. – A korábban átadott konyhát kibővítették egy mosdóval, valamint egy öltözővel, s az internetes szavazáson elnyert mellékhelyiség felújítása is hamarosan befejeződik – sorolta az igazgató.

Munkatársunktól. K.