– Tagcseréink is voltak, de 2008 augusztusától datálható a mostani felállás, ami már a harmadik verzió, de a törzs az megmaradt – foglalta össze az M-Jam basszusgitárosa, Balogh Tamás. A dobos az alapember, hiszen ő, vagyis Kovács Róbert adja a ritmust. Bujdosó Géza és Balogh Ádám gitározik, Köles László a billentyűs, az énekes pedig Edó, vagyis Mágori Edit.

A csapatnak volt előzménye: az alapegyüttest kiszomboriak keltették életre, még Akusztikus Álmok néven. Kezdetekben ugyanis három gitáron játszottak a zenészek. A mai M-Jam szinte minden stílusban otthon van. Koncertjeiken kiszolgálják a közönségigényeket, ha kell a hetvenes évek rockbandáit viszik színpadra, máskor meg jóval populárisabb dalokat szólaltatnak meg.

Honnan jött az M-Jam név? – merül fel a kérdés. – Az egyik alapítótag, Köles László volt a keresztapa – árulta el Balogh Tamás. A köles angolul millet, s ennek a kezdőbetűje adta az m-et. A jamelés pedig egyfajta örömzene, spontán elkezdett zenei játék, s így alakult ki a végleges M-Jam.

Mágori Edit még a gimnáziumban kezdett el énekelni. – Nem akartam kijönni a gyakorlatból, tanárra pedig nincs pénzem, így elvállaltam a vokálozást az együttesben – mondta mosolyogva Edó. Egy tagcserének köszönhetően a korábbi énekes elköszönt, így Edó lépett a helyére. – Mostanában az a hörgős-morgós metál jön be a legjobban, eleinte azt gondoltam, hogy a dzsesszt szerettem, de tévedtem – tette hozzá végül az énekes.

Munkatársunktól. K.