Pénteken délután, kevéssel négy óra előtt a szentesi Rigó Alajos Általános Iskola és Gyermekotthon tetőszerkezete gyulladt ki, és égett mintegy 1200 négyzetméteres területen. A tűz kiterjedtsége és az épület jellege miatt IV. Kiemelt riasztási fokozat került elrendelésre. A helyszínre a szentesi egységek mellett Csongrádról, Kunszentmártonról, Hódmezővásárhelyről és Szarvasról is érkeztek tűzoltók. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár azonban több százmillió forint.

Szombaton, hajnali öt óra előtt néhány perccel Hódmezővásárhelyen, a László utcában egy melléképületben iszapszén és tűzifa kapott lángra. A tüzet a kiérkező hódmezővásárhelyi tűzoltók oltották el.

Kevéssel reggel fél hat előtt Szatymazon egy műszaki vizsga állomás körülbelül 80 négyzetméter alapterületű épülete égett. A helyszínre érkező szegedi hivatásos tűzoltó egységek a tüzet négy tűzoltó sugárral oltották el.

Kora délután a Szent Miklós utcában szakadt le faág, ami a járműforgalmat veszélyeztette. A nagyméretű ágat szegedi tűzoltók távolították el.

Este a Boldogasszony sugárúton, egy társasház falán repedt meg nagy területen a vakolat. A mintegy 14 méter magasan lógó vakolat-darabot a szegedi tűzoltók rövid idő alatt eltávolították.

Vasárnap szegeden két helyen – a Dugonics utcában, illetve a Bánomkert soron – volt szükség leszakadt ágak eltávolítására. A közúti -, illetve a gyalogosforgalmat veszélyeztető ágak eltávolítását a szegedi tűzoltók végezték el.

A hét utolsó napján Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Szegváron és Szentesen összesen hét alkalommal volt szükség tűzoltói beavatkozásra. Valamennyi esetben avar, aljnövényzet néhány négyzetméteres tüzét kellett eloltani.

Forrás: katasztrófavédelem