Különböző kézműves foglalkozások adtak alkalmat az ismerkedésre. Az 5. évfolyamosok az iskola rejtett kincseinek felkutatásában vehettek részt, valamint csapatépítő játékok várták őket.

A Suliváró célját Forrainé Kószó Györgyi (igazgató) úgy fogalmazta meg portálunk kérdésére, hogy „az átmenetek megsegítése”. Mind a friss első osztályosok számára, mind az ötödik osztályosok számára.

Az óvodából érkező gyermekeknek szeretnék „megmutatni a termeket, helyiségeket, amelyeket használhatnak. És egy picit ráhangolódni arra, hogy kik lesznek a tanítóik, kikkel fognak együtttölteni az iskolában hosszabb időt” – mondta az igazgató.

Az ötödik évfolyam egy szintén kardinális kérdés az átmenetek szempontjából, hiszen – ugye – a felsőben kicsit másabb struktúra érvényesül, más tanítóik lesznek. Ezért az ő szempontjukból is jó lehetőség volt egy kis csapatépítő játékkal visszarázódni a nyárból.

„Mivel hagyomány iskolánkban, hogy testvérosztályok működnek, vagyis az első évfolyamosoknak az ötödikesek lesznek a testvérosztályaik, ezért a mai nap – tulajdonképpen – egy alakuló ülése is ennek” – nyilatkozta Forrainé Kószó Györgyi.

Az iskolában kedden lesz a tanévnyitó, így ez a kötetlen ismerkedés még egy posztnyári programnak számít, ahol még ott vannak a szülők, de már a pedagógusok foglalkoznak a gyerekekkel.

 

 

G.