A kétnapos rendezvény nagyon színvonalasan zajlott. No, de ez azért nem a véletlen műve, ugyanis Benkő István, a Hód-Dog Kutyabarát Egyesület elnöke, a rendezvény főszervezője így fogalmazott portálunk kérdésére: „Nem tartozunk a kezdő rendezők közé, tehát 2000 óta – volt olyan időszak, amikor évente –, de az utóbbi időben – mivel nemzetközi kiállításról van szó ­– a kiállításokat területi elosztásban kell lebonyolítani Magyarországon, így a nemzetköziek közül ez az ötödik szervezésünk.”

(Képünk jobbra: Benkő István munka közben)

A két nap alatt közel 1400 kutya vonult fel. Hódmezővásárhely legszebb kutyája egy magyar agár lett:

A helyi kategória harmadik helyezettje pedig Deniz lett, a törpe pincser.

Megnézték a fogai(ka)t, kan kutya estében a nemi jellegek teljes meglétét ellenőrizték, majd beállították, és a bíró ezek alapján választotta ki a legszebbe(ke)t.

A nap folyamán volt lehetőség hajtás bemutatót megtekinteni. De ennél a pontnál azt is ki lehetett próbálni, hogy az egyes ebek miként reagálnak a juhokra. Hogyan tudja hajtani a kutyus őket úgy, hogy még soha életében ilyet nem csinált. Természetesen itt volt hozzáértő segítség.

Varga István, a Varga’s Bull Kennel egyik tulajdonosa, Simontornyáról érkezett a hódmezővásárhelyi versenyre, de nem első alkalommal érkeztek a városba. „Ha van verseny, akkor mi mindig megjelenünk. Szeretünk itt lenni, nagyon-nagyon korrekt helyen van megrendezve a színvonalas verseny, van hűvös például, ahová félre lehet húzódni, mégis be lehet látni a pályára közben.” Majd mosolyogva hozzátette, hogy harminc kutyájuk van, és évek óta nyerik a világkiállításokat, így 15 világ-győztes és 14 Európa-győztes állat van a neveltjeik között.

„Két eredményes napot tudhatunk magunk mögött, kicsit az időjárás lehetett volna kedvezőbb, nagyon jó időnk volt, csak a hőmérséklet volt egy kicsit magas. Voltak nagyon szép kutyák a rendezvényen. Én úgy gondolom, hogy a bemutatott és bírált kutyák nagyon jó minőséget képviseltek az európai kinológiában” – értékelt Benkő István.

 

 

G.

 

További fotók: