Azt mondta, hogy a buszok Szabadka és Magyarkanizsa felé indultak, és utasaik 10-15 százaléka szerbek, a többiek pedig migránsok voltak. Az első busz hajnali 3.50-kor, az utolsó pedig 20.30-kor indult el.

A pályaudvari illetékes szerint hétfő óta átlagosan naponta ennyi migráns indulását regisztrálják a belgrádi buszállomáson.

Branislav Bugarsko, a vajdasági kormány regionális együttműködésért és önkormányzatokért felelős titkára (minisztere) csütörtökön felkereste az augusztus 12-én megnyitott magyarkanizsai befogadóközpontot, amelyen eddig migránsok ezrei mentek át.

 

Azt mondta, hogy Szabadka és Magyarkanizsa eddig mintegy 30 tonna humanitárius segélyt kapott, és a tartományi szervek folytatják a segélyezésüket az áthaladó, és az Európai Unióba tartó migránsok áradata miatt.

 

Bugarszki hangsúlyozta, hogy Vajdaságnak és Szerbiának segítenie kell a tragikus helyzetbe került embereknek, hogy érvényesíteni tudják alapvető emberi jogaikat és kielégíteni alapvető szükségleteiket – olvasható a vajdasági kormány által kiadott közleményben.

Forrás: hirado.hu