Aki megnézi a filmet, azonnal átérzi annak a súlyát, hogy milyen veszélyek várnak ránk ha az utakra lépünk. Ez a veszély hatványozódik, ha egy olyan jármű van alattunk, aminek a sebessége sem elhanyagolható. Varga Árpád Zsolttól a film rendezőjétől megtudtuk, hogy az elsődleges cél a megelőzés fontosságára való figyelemfelhívás. A film Hódmezővásárhelyen és annak külterületén készült, így városunk népszerűsítésére is egy jó lehetőség ez a 30 országban bemutatásra kerülő produkció.

A filmben szereplő chopper motoros, -akit Juhász Szabolcs személyesít meg- szerint a közlekedés moráljával van gond ma Magyarországon. Nem figyelünk egymásra, és tudatlanul közlekedünk, sokszor a járművünkről sem tudjuk mire képes és hogyan tudjuk megfékezni. Fontos lenne, hogy figyeljünk egymásra, legyünk előzékenyek, és ha ezeket a dolgokat betartjuk, nem lenne ennyi halálos kimenetelű motoros baleset, mint amennyi sajnos most van.

Torzsa Endre rendőr alezredes is részt vett a bemutatón, és át is vette a filmet a rendőrség számára szabad felhasználásra. A filmet nemcsak a rendőrség használhatja, hanem mindenki megtalálja a Youtube-on, azért, hogy a közlekedőkben tudatosodjon egy kis Control-lal hazaérhetnek épségben.

Tekintse meg a kész rövidfilmet!

 

Az alábbi videóval pedig kicsit be is tekinthetünk a kulisszák mögé, hogy hogyan is zaljik egy ilyen produkció elkészítése:

sk