„Gyakorlatilag teljesen kicserélődött a keret az előző évadéhoz képest. Nagyon sok junior játékos érkezett hozzánk, ami annak köszönhető, hogy elismerik a nálunk folyó szakmai munkát az utánpótlás-nevelésben. Az első csapat húszas keretében fele-fele arányban kapnak helyet junior és felnőtt korú játékosok, így vágunk neki a szezonnak. Ez is volt a terv. Ami a célkitűzéseket illeti, a 1-5. helyek valamelyikére alkalmas lesz ez a csapat. A fiatalok érzik, hogy most itt egy új dolog kezdődik, és ebből lehet építkezni” – fogalmazott portálunknak Bella Árpád gazdasági igazgató. Hozzátette, az együttes továbbra is az újszegedi sportcsarnokban tarthatja edzéseit, illetve a hazai mérkőzések zömét is a több mint háromezer néző befogadására alkalmas komplexumban rendezik majd.

 

A lányok július végén kezdték el a munkát a bajnokság szeptemberi rajtjára. Az első megmérettetésen rögtön a liga tavalyi bajnoka, a feljutást végül nem vállaló Göd vár a szegediekre. „A sorsolásunk nem a legideálisabb, hiszen rögtön a vetélytársakkal találkozunk az első négy fordulóban. A türelem mindenképpen egy meghatározó motívum kell, legyen még mindenkiben a szezon elején” – mutatott rá Marosán György vezetőedző, az újjáalakult gárdának idő kell ahhoz, hogy megfelelően összeálljon. A tavalyi játékosok közül mindössze a Dobó Mónika, Albert Helga, Aron Andrea, Zsilák Katalin négyes maradt meg hírmondónak.

 

„Egy teljesen új csapatot kell építenünk. Sok helyről érkeztek játékosok, fiatal a keret. Sokat dolgozunk azon, hogy működőképesek legyünk, de úgy gondolom, hogy egy fiatalos, szerethető csapat leszünk. A riválisok közül nagyon sokan jól erősítettek, így például a Kecskemét, a Kisvárda, vagy a Kispest. Ezek várhatóan mind topcsapatok lesznek. A mi célkitűzésünk ebben a bajnokságban az, hogy a mezőny első felében helyezkedjünk el, azaz a 8. helynél lehetőleg – minél – előrébb. A legfontosabb azonban, hogy egy szerethető együttes legyünk, és a nézők élvezzék a játékunkat. Nem állunk galaktikusokból, de borzasztóan akarunk tenni a szegedi kézilabdáért, és ezért nagyon sokat is dolgozunk. Mindenképpen érzek mentális erőt ebben a csapatban” – összegezte a szezonra vonatkozó várakozásait a tréner.

 

Kitért rá, a felkészülés során tanítványaival egy hetet eltölthettek Békéscsabán edzőtáborban is. „Hatalmas segítség volt ez a klubvezetés részéről. Megkönnyítette, hogy minél hamarabb össze tudjunk állni, hiszen minőségi munkát tudtunk folytatni. Persze, a csapatépítés nem megy egyik napról a másikra, de lassan már kezdenek domborodni azok az idomok, amelyekből majd végül összeállhat az elképzelt szoborcsoport” – fogalmazott Marosán György.

 

Az SZKKSE legközelebb augusztus 26-án lép parkettre, amikor egy fővárosi túra keretében találkozik a Kispesttel, illetve a Vasas, Szigetszentmiklós páros egyikével is. Augusztus 29-30. között Orosházára hivatalosak a szegediek, ahol a hatcsapatos AEGON-kupán vesznek részt NB I/B-s ellenfelekkel szemben. A bajnoki versenyfutás szeptember 12-én kezdődik, várhatóan szeptember 23-án pedig máris létrejön az idény első tétre menő városi derbije: Albert Helgáékra a KSZSE vár a Magyar Kupa első fordulójában.

 

A Szeged KKSE kerete a 2015/2016-os szezonra:

 

Kapusok: Aradi Edina (a DVSC junior csapatától érkezett), Dobó Mónika.

Balszélsők: Aracsi Vivien, Berta Nikolett (Dunaújvárosi Kohász KA), Kozma Flóra (Dunaújvárosi Kohász KA junior).

Átlövők: Albert Helga, Aron Andrea, Bárány Krisztina (DVSC), Egervári Petra (Dunaújvárosi Kohász KA junior), Kaposvári Anita (Orosházi NKC), Kenyeres Barbara, Nagy Emese (Orosházi NKC), Szabó Janka (Dunaújvárosi Kohász KA junior).

Jobbszélsők: Miklós Kitti, Zsilák Katalin.

Beállók: Kuti Szandra (Bemaco Presov, Szlovákia), Lengyel Vivien (KSZSE junior), Mikó Gréta (Orosházi NKC).

Forrás: szegedma.hu