A kérdés azért érinti frekventáltan a gyerekeket, hiszen amikor először belépnek egy óvodába vagy iskolába, akkor egy új baktériumtörzzsel fognak találkozni a kis lurkók.

– Fontos, hogy az iskolakezdés előtt két héttel elkezdjük az immunerősítést, amit megtehetünk az orvos által felírt immunerősítő készítményekkel, illetve a gyógyszertárban kapható vitamin, vitaminkomplexek – mondta el DR. Kőhegyi Judit gyógyszerész. Célszerű azonban minden esetben orvossal, gyógyszerésszel konzultálni, hiszen egyes készítmények más gyógyszerekkel nem kompatibilisek. A gyerekeknek újabbnál újabb praktikákat vetnek be, hogy vonzóbbá tegyék a készítményeket: megjelent a gumicukor és nyalóka is. Ezek esetében azonban pont a túladagolás veszélye áll fenn, ezért is fontos a személyes egyeztetés a szakemberrel.

Nem lehet megfeledkezni azonban a gyerekek esetében (sem) a személyes higiéniánk ápolásának fontosságáról. A szülőknek, pedagógusoknak kell megtanítani, illetve felhívni a figyelmét a kicsiknek arra, hogy szappannal mossanak kezet, valamint köhögés, tüsszögés esetén tegyék a kezüket a szájuk elé.

ÉR.