Az ég ugyan szontyolin eregette a szitáló esőt magából, de a délután kezdő programja, az Európa Gyermekszínház interaktív meseszínháza, rögtön vidámságot, jó hangulatot csempészett a Kossuth térre. A gyerekek saját bőrükön tapasztalhatták a mesék varázslatos világát, ugyanis velük közösen elevenedett meg például a Terülj, terülj asztalkám című fabula.

De egy kis közös táncolásra is invitálták a nagyérdeműt.

Mindeközben készült a finom nagymama-pogácsája is.

Aztán izgatott tömeg gyülekezett a nagyszínpad előtt, hogy élőben láthassa a legendás R-Go zenekar koncertjét. Megkockáztatható, hogy nincs ember ebben az országban, aki ne fütyülné kívülről egy-egy slágerüket. Ezt a nézőszám is igazolta, és annak összetétele is, hiszen apu nyakában kisgyerek, nagymama az unokával, vagy épp anyuka babakocsival, egyszóval nagyon sokan gyűltek össze.

A koncert kis csúszását is megbocsátotta a lelkes tömeg, már csak annak okán is, hogy nem a zenekar idézte elő, hanem a programok kétszínpados elcsúsztatása, ahol alig akarták elengedni a Bëlga-t.

Aztán felcsendült végre az intro, és egy igazi színpadi show vette kezdetét. Az elmaradhatatlan gidák csinosan és hatásosan játszottak a tűzzel és az emberek érzékeivel. Minden a helyén volt. Víz a dobon, hogy megütve azt, látványosan szétfröcsköljön, pálmafák, buborékok, jelmezek. Szikora Róbert rácáfolt korára, és a zenekar arra is, hogy be tudna porolódni egy-egy régi sláger. És valahogy még az eső is csak a produkciót segítette.

A nosztalgiahullám elkapta az embereket, és repítette fel a magasba. Felcsendültek a legismertebb dalok, a (még hungáriás) Ciao Marina-tól a Ballag a katona címűig sorjáztak a slágerek, és persze jutott hely a kevésbé ismerteknek is.

Mint egy valamirevaló popkoncerten illik, jó pár jelmezváltás, átöltözés és rengeteg energia közé/mellé belefért némi őszinte kikacsintás is, felejthetetlenné téve az élményt. Szikora Róbert megint tett egy pontot, és bebizonyította, hogy még itt van, ergo, Létezem.

A következő nagyszínpados fellépő zenekar szintén nem szűkölködött nagysikerű slágerekből, hiszen ki ne tudná, hogy ha a béjbe kegyeibe akar férkőzni, akkor egy hófehér Jaguárral van a legnagyobb esélye, és a szívószál meg minek…  És ezzel egy újabb generáció számára teremtették meg a nosztalgiázás nemes, ámde nagyszerű lehetőségét.

Az idén 15 éves United zenekar különleges műsorral készült, ugyanis dalaikat áthangszerelték némiképp, és ráültették egy fúvós nyolcasfogatra. ’Berezelték’ tehát a dalaikat, és elképesztő profizmussal tolták le a bő egy órát, igazán hárman párban-nak hatott a Romhányi Áron (billentyű), Pély Barnabás (ének, gitár), Mits Gergő (bassz) frontvonal.

 

 

G.

További fotók: