Nagyszerűen kezdődött a mérkőzés vásárhelyi szempontból, hiszen már a 2. percben sikerült megszerezni a vezetést. Fábián beadást Szabó Dávid készítette le az érkező Bartyiknak, aki szép mozdulattal lőtte ki a bal alsó sarkot.(0-1)

A gól némileg váratlanul a HFC játékosaira volt rossz hatással. A folytatásban hibát hibára halmoztak és a hazai támadók szabadon törhettek kapura. A 8. percben máris sikerült egyenlíteniük, egy eladott labda után Skriba beadására Ferkó érkezett a hosszú oldalon és lőtte a kapuba.(1-1) A folytatásban állandósult a hazai fölény,ami a 24.percben góllá is érett. A hazaiak középpályása Margitics egy szép akció után lőtt Szatmári kapujába.(2-1) A vásárhelyi csapat támadójátéka nem működött, többnyire ívelésekkel próbálkoztak Martonék, de ezek a labdák ma nem sok veszélyt jelentettek az ellenfél kapujára.

A második játékrészben folytatódtak a hazai rohamok, ebben a periódusban szinte kedvük szerint törhettek kapura az újbudai támadók. Az egyik ilyen akciónál a menteni igyekvő Markovic térdéről pattant a vásárhelyi kapuba a labda.(3-1) A gól után cserékkel próbálta frissíteni csapatát Bódi Attila,de a mai napon ez sem segített. Sorra záporoztak a lövések Szatmári kapujára és csak a szerencsén múlott, hogy nem növelték tovább előnyüket a vendéglátók. A rendes játékidő utolsó percében egy szép kiugratás után Kökény révén ugyan összejött a szépítés, de ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő.(3-2)

Bódi Attila csapata ezzel négy kör után két hazai győzelemmel és két idegenbeli vereséggel áll. Marton Bencéék legközelebb augusztus 30-án, vasárnap a Komlót fogadják.

NB III,Közép-csoport 4.forduló

Budafok,Promontor utca,100 néző

Budafok-Újbuda FC-HFC 3-2 (2-1)

Újbuda: Szabó B. – Vég, Mészáros, Khiesz, Hanák, Margitics, Csepregi (Karacs D. 90′), Ferkó (Patkós 58′), Kovács, Karacs R. (Ihász 86′), Skriba
Vezetőedző:Dajka László

HFC: Szatmári – Tóth J., Markovic, Kökény, Marton, Komáromi (Bartyik R. 61′), Szabó D. (Szilágyi 61′), Bartyik, Tóth, Mihálffy, Fábián (Bertók 75′)
Vezetőedző: Bódi Attila

Gólszerzők: Ferkó (8′), Margitics (24′), Markovic (58′ – öngól), ill. Bartyik N. (2′), Kökény (90′)

Sárga lap: Ferkó (33′), ill. Marton (25′), Szabó D. (42′), Bartyik N. (61′), Kökény (66′)

Bódi Attila: „Jobb volt az Újbuda, azt kell mondanom, megérdemelten nyertek a hazaiak. Sajnos fejben le voltunk maradva. Valami nem működik idegenben, ezúttal is kishitűek voltunk. Vezettünk az első percben, és mégsem tudtunk élni a lehetőséggel. Meg kell keresnünk a hibák okát, meg kell találnunk azokat a csomópontokat, amelyek a gondot okozzák. De alapvetően fejben dőlnek el ezek a dolgok. A mai ismét egy olyan mérkőzés volt, ahol az ellenfél verhető lett volna, és nem tudtunk élni ezzel. Nem tudtuk úgy összeszedni magunkat, ahogy kellett volna.”

Forrás: Czibere Adrián