Ma Magyarországon se szeri se száma az úgynevezett egészségmegőrző termékeknek. Egyes készítmények több százezer forintba is kerülhetnek, pedig sok mögött semmilyen tudományos kutatás nem áll, vagyis nem bizonyított, hogy használ-e egyáltalán.

Több százezres nyakgyűrű

Az M1 televízió Kosár című műsorában egy pórul járt vevő, Kováts Emilné osztotta meg termékbemutatón szerzett tapasztalatait. A 83 éves asszonyt telefonon egy ismeretlen személy úgynevezett  egészségmegőrző vizsgálatra hívta. Mivel Vera nem teljesen egészséges, elment a vizsgálatra, ahol egy párnázott gyűrű alakú készüléket tettek a nyakába, ami állítólag azt mérte nála, hogy az agyi érszűkülete túlzott mértékű, a probléma kezelésére pedig nagyon jó lenne a pulzáló elektromágneses berendezés. Az asszonynak szerint azt mondták neki, hogy ha az általuk ajánlott termékeket használja, akkor nem kell gyógyszereket szednie.

Kováts Emíliát meggyőzték, úgy döntött, megvásárolja a gépet egy infra masszírozó ágybetét társaságában. Az ügyintéző 370 ezer forintos vételárat mondott, és 100 ezer forint foglalót kért. Az asszonynál nem volt ennyi pénz, ezért elment a bankba felvenni, a további 270 ezer forintot pedig áruhitelből fedezte.

Otthon aztán rádöbbent, hogy elsiette a vásárlást. Az interneten ugyanis több helyen lehet kapni gyűrű alakú pulzáló mágneses készülékeket. Valaki több mint százezer forintra tartja, de van olyan cég is, amelyik már 49 ezer forintért szállítaná. Nem ez a legfőbb baj azonban vele – mondta Vera lánya, Dóra. Mint hangsúlyozta, nincs bizonyítva, hogy a készülék valóban hatásos.

Forrás és fotó: hirado.hu