A vásárhelyi csapat nem várhatta túl jó előjelekkel a találkozót, hiszen az elmúlt két mérkőzésen vesztesesen hagyták el a pályát és a sérült játékosok állapota továbbra sem javult. Kovács, Bordás, Szabó, Nagy, Szilágyi és Tóth Imre sem tudta vállalni a játékot, így eléggé felforgatott csapattal kezdte a mérkőzést a HFC csapata.

Az első félidőben nem igazán forogtak veszélyben a kapuk. A vendégek bár két győzelemmel a hátuk mögött érkeztek vásárhelyre, nem jelentettek veszélyt az NB III-ban a mai mérkőzésen bemutatkozó Szatmári Róbert kapujára. Igaz ebben az is közrejátszhatott, hogy egyik legjobb támadójukat Dr. Sellei Andrást már az első negyedóra végén le kellett cserélni. A HFC játékosai egy nagyon szervezett és taktikus játékkal kezdték a mérkőzést. Bár igazi gólhelyzetet akcióból nem sikerült kialakítani, a pontrúgások Bartyik Norbert révén viszont állandó veszélyt jelentettek Komora kapujára.

A 34. percben Bartyik végezhetett el szögletet és a kapu elé tekert labdájára Kökény Tamás érkezett a legjobb ütemben és bólintotta azt vendégek kapujába.(1-0)

A második félidőben némileg támadóbban lépett pályára a monori csapat,de a Kökény,Markovic kettős nagyszerűen irányította a hazai védelmet, így nem sikerült veszélyeztetni Szatmári kapuját. A támadásokba továbbra is sok pontatlanság csúszott, de Mihállfy Zsolt nagyszerű alakításának köszönhetően tovább növelte előnyét Bódi Attila csapata. Az 51. percben a térfél közepén kapott labdát és miután két védőt is kicselezett,

Komora mellett a kapuba lőtte a játékszert.(2-0) A gól után visszább húzódott a vásárhelyi csapat és a fallazuló vendég védelem mellett rengeteg kontrát vezethettek Fábiánék. Az utolsó fél órában több gólszerzési lehetősége akadt a hazai oldalon, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, így nem sikerült tovább növelni az előnyt.

Bódi Attila csapata újabb győzelmével a dobogó harmadik helyéről várhatja a következő fordulót, ahol a HFC 2015. augusztus 21-én, pénteken a Budafok – Újbuda FC csapatánál vendégszerepel.

NB III,Közép-csoport 3.forduló
Hódmezővásárhely,Városi Stadion 300 néző
HFC:Szatmári-Tóth J.,Kökény,Komáromi,Marton-Markovic,Faragó(Varga 20’)-
Mihállfy(Brízik 87’),Tóth A.(Bartyik R. 67’),Bartyik N.,-Fábián
Vezetőedző:Bódi Attila
Monor:Komora-Benkó,Tóth M.(Hunya 53’)Petrezselyem,Villányi-Horváth,Petric(Szabó 
61’)-Sárközi,Nádházi,Tóth P.-Dr.Selei(Vékei 16’)
Vezetőedző:Tóth Mihály
Gólszerzők: Kökény (34’)Mihállfy(51’)
Sárgalap: Komáromi (70’)Bartyik N.(84’) Bartyik R.(85’) Fábián(94’) ill. Tóth(15’) 
Villányi(58’)

Bódi Attila: „Azt, amit a hétközi kupamérkőzés után szóvá tettem a játékosaimnak  nagyszerűen reagálták le! Akarattal és rendkívül fegyelmezett játékkal sikerült kirukkolni  a mai mérkőzésen, sőt egészen jól is játszottunk. Értékes győzelmet arattunk a mai  napon, egyedül az zavar, hogy tovább bővült az amúgy sem kevés sérültjeink száma. A fél csapat a lelátón ült, ennek ellenére a pályára lépők maximálisán bizonyították, hogy lehet rájuk számítani. Az elkövetkezendő mérkőzéseken az a fontos, hogy ugyanilyen akarattal játszunk és ezt a formát megpróbáljuk állandósítani, hogy a szezon előtt kitűzött célunkat megvalósítsuk!”

Czibere Adrián