Reggel kilenc óra óta főznek a Békéssámsoniak, és nem babra megy a játék, hanem arra, hogy estére kiderülhessen ki lesz a legjobb, ki lesz az, aki a főzőversenyen győzedelmeskedik.

Délelőtt mókázhattak a gyerekek a színpadon, lufit hajtogathattak és énekelhettek is. Aki pedig elég bátor volt, az még óriáskígyót is simogathatott, mert a fellépő két bohóc azt is hozott magával. Bizony a gyerekek nem voltak megilletődve és hosszú sorokban „kigyóztak”, hogy megérinthessék a ragadozót.

Jelen volt Mickey egér is a délelőtt folyamán, lehetett vele táncolni és fényképezkedni is. A kora délután legnagyobb durranása Oszvald Marika operett műsora volt, aki szinte felrobbantotta a színpadot még ebben a közel 40 fokban is az energiájával és legfőképp a csodás hangjával.

A délután további részében is garantált a jó hangulat a Békéssámsoni falunapokon, 17 órakor fellép Zámbó Krisztián, de lesz néptánc bemutató a Komlós Néptánc Együttestől is. Este fellép még Bangó Margit és Tabáni István a falunapokat pedig tűzijáték zárja majd.

sk