Gondolt már arra, hogy a nyílászárók lecserélésével már alapvetően sokat tehetne a kisebb fűtésszámlák érdekében? Nem véletlen javasolják a szakemberek is a műanyag ablak használatát, hiszen a napjainkban gyártott típusok már kifejezetten jó minőségűek, arról nem is szólva, hogy a megfelelő, szakszerű beépítéssel a meleget valóban az otthon falain belül tartják.

A http://muanyagnyilaszaroarak.hu is azt javasolja, hogy a műanyag ablak beépítését mindenképpen bízza profira, ugyanis nem mindegy, milyen anyagokat használnak fel a munka során, mint ahogy a hőhidak megjelenésének kiküszöbölésére is ajánlott különösen figyelni.

Ne feledkezzen meg a szellőztetésről!
A lakásban végzett tevékenységek során rengeteg nedvesség kerül a levegőbe. Elsősorban a mosás, tusolás, vagy főzés után ajánlott alaposan átszellőztetni a lakást, de erről egyébként sem feledkezhetünk meg. A levegő magas páratartalma kellemetlen közérzetet, fejfájást okozhat, ráadásul a falak penészesedését is kockáztatjuk azzal, ha nem gondoskodunk a levegő nedvességtartalmának elvezetéséről.

Hőszigetelés a penészesedés ellen
A falakon, bútorok hátulján, vagy esetleg a textíliákon megjelenő penészfoltokat mindannyian jól ismerjük. Nem csak elcsúfítják a felületeket, de dohos szagot is árasztanak, sőt akár allergiás megbetegedéshez is vezethetnek. Nem véletlen tehát, hogy Budapest műanyag ablak szakértője, a muanyagnyilaszaroarak.hu is úgy véli, hogy egy jól megválasztott nyílászáró kitűnő lépés a lakás optimális hőszigetelése érdekében. A belső mikroklímát rontó penészesedésnek esélye sem lesz, ha gondoskodik a szellőztetésről, és az ablakok beépítése során is ügyel a hőhidak kialakulásának megelőzéséről.

Beépítés csak szakemberrel!
Műanyag ablak választását követően érdemes szakembert is felkeresnie annak érdekében, hogy a megfelelő anyaghasználattal, tökéletes illeszkedéssel kerüljön beszerelésre a nyílászáró. Amennyiben egyedi méretre készült ablakokra lenne szüksége, úgy érdemes olyan szolgáltatót választania, amely kifejezetten ilyenek gyártásával is foglalkozik.

Ügyeljen a homlokzati szigetelésre is
A nyílászáróknak jóval több szerep jut, mint pusztán a szellőztetés lehetővé tétele, hiszen a hőszigetelés és a biztonság területén is bizonyítaniuk kell. Kétségtelen, hogy a minőségi műanyag ablak használata nélkülözhetetlen, de az optimális hőszigeteléshez és az egészséges belső mikroklíma megteremtéséhez a homlokzat szigetelésére is szükség van. Leheti a voksot a hagyományos hőszigetelő rendszerek mellett, de arra is módja van, hogy akár hőszigetelő falfesték segítségével tegyen a szigetelés érdekében.

A nyílászárók, a homlokzati rendszerek, a szakszerű kivitelezés, és a korszerű fűtés alkalmazása együttesen biztosítják az optimális belső mikroklíma megteremtését. Ne feledkezzen meg a rendszeres szellőztetésről sem, hiszen ez a páratartalom minimalizálása és a penészesedés megelőzése érdekében rendkívül fontos!

Ma már választani sem kell az impozáns külső és a tökéletes funkcionálás közül, hiszen a legnagyobb gyártók ezek kettősét kínálják minden nyílászárójuk esetében. Lakásfelújítás esetén gondoljon az ablakcserére, hosszú távon sokat spórolhat ilyen módon!