A 29 éves Cseh 100 méter pillangón 50.87 másodperces országos csúccsal végzett a második helyen a címvédő dél-afrikai Chad Le Clos mögött, így a 200 méter pillangón szerzett arany- és az 50 méteren nyert bronzérem után teljessé tette kazanyi medálkollekcióját.

Hosszú – aki hétfőn 200 méter vegyesen világcsúccsal diadalmaskodott – a 200 méter hát döntőjében volt érdekelt, végül a győztes ausztrál Emily Seebohm és a címvédő, olimpiai bajnok és világcsúcstartó amerikai Missy Franklin mögött harmadikként csapott célba.

Kapás Boglárka 800 méter gyorson volt döntős, ahol hatodikként ért célba. A számot az amerikai Katie Ledecky világcsúccsal nyerte.

A délelőtti előfutamokból a sprinterek nem jutottak tovább: Jakabos Zsuzsanna 50 méter gyorson a 35., Sztankovics Anna pedig 50 méter mellen a 34. lett, míg Balog Gábor visszalépett 50 méter háton. Gyurta Gergely 1500 méter gyorson állt rajthoz, és a 20. helyen zárt.

A magyar férfi vízilabda-válogatott címvédőként a hatodik helyen végzett: Benedek Tibor együttese a helyosztón 10-9-re kikapott a montenegrói csapattól.ű

Forrás: mti.hu