– Az EFI közreműködésével az idén másodszor rendeztünk városi sportnapot a Hagymatikumban – nyilatkozta Kovács Gábor sportszervező. Vasárnap a klasszikus strandsportokon nem csupán makóiak indultak, hanem a kistérségből is érkeztek versenyzők. Ráadásként külföldiek is neveztek, egy temesvári csapat is részt vett a különféle versenyszámokban.

A sportnap egyre népszerűbb, ezt is bizonyítja, hogy harminckét csapat versengett az első helyekért, vagyis összesen kétszázan léptek a pályákra ebben a rekkenő hőségben. A délelőtt folyamán rendezték meg a csoportmérkőzéseket, déltől pedig már az érmekért küzdöttek a legjobbak. Eredmények: streetball: 1. Temesvári Skorpiók, 2. Jam, 3. Jam II., lábtenisz: 1. Murvai László – Nagy Róbert, 2. Rudisch Ferenc – Tamasi László, 3. Mány Bence – Sepsei Márk, strandröplabda: 1. Galamb-Ászok (Kovács Gábor és Mazula Zoltán), 2. Hagymafalók (Juhász Márton és Csiszér Előd), 3. Jam (ifj. Rudisch Ferenc és Szirbik Imre), strandfoci: 1. Olympic (Ornyik Attila, Harcsás Ádám, Kovács László, Martonosi Ádám, Bencze János), 2. MSE (Ohát Tamás, Gajda János István, Búza Viktor, Szabó Csaba, Szűcs Sándor), 3. Aranycsapat (Varga Ákos, Almási Nándor, Fülöp Soma, Baranyi András, Nagy Imre).

    A helyi Olympic nevű csapat egyik tagja Hornyik Attila, a fiúk a strandfocira neveztek. – Nem először veszünk részt focitornán, a célunk, hogy ezt is megnyerjük – tudtuk meg a fiatalembertől. A Maros-kupán korábban harmadikok lettek, de kisebb-nagyobb összecsapásokon többször is diadalmaskodtak. Attilától nem áll messze a mozgás szeretete, főleg a labdarúgásé, hiszen a megye hármas Kiszombor játékosa.

    Rója Levente közel tizenöt esztendeje kosarazik. Ezen a rendezvényen a makói Jam II. streetball-csapatot erősíti. – Sajnos a régi gárdából már többen elköltöztek más városokba, de nyaranta azért még összállunk egy-egy mérkőzésre – mondta mosolyogva. A Maros-parti településen már több tornán is elindultak, ahol főként egy román csapat a nagy ellenfelük. Ők most is itt vannak, így Levente kemény küzdelemre számít.

    Készült az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával a Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda megbízásából.

    Munkatársunktól. K.