A makói zenepavilonban, vagyis a Hagymatikum előtt vasárnap a latin érzésvilág kedvelői igazán jól érezhették magukat, ugyanis a Szeged Latin Band muzsikált. – A zenében nincsenek határok, vagyis szinte minden zenész élete során számos stílussal találkozik, ez alól mi sem vagyunk kivételek – nyilatkozta az együttes zongoristája, Száraz-Nagy Tamás.

Palatka Zsolt énekel a zenekarban, Vígh Dániel basszusgitározik, az ütőhangszereket pedig Rácz Zsolt szólaltatja meg. Húsz éve zenélnek együtt, különféle formációkban. Néha más-más név alatt, más-más stílusban lépnek színpadra. Hol francia, hol olasz, most Makón pedig spanyol nyelven szólalnak meg a dalok. – Örömmel jövünk a Maros partjára, mert ennek a zenepavilonnak nagyon jó a hangulata – tette hozzá a zongorista.

A hódmezővásárhelyi polgármester, Almási István vezette Promenad Dixieland Band zenekarral közösen szinte egész Európát bejárta már a szegedi együttes. Az öreg kontinenst is többször elhagyták már, s még a Karib-szigetvilágban is felléptek. Most a makói közönség is egy kicsit elutazhatott, legalább is képzeletben, hiszen a dallamok Brazíliát, Kubát és Spanyolországot hozták a Hagymatikumhoz.

– Emlékszem, egy régi-régi táborozás során hosszú percekig rumbáztam egy fess fiatalemberrel, s ezt a kellemes élményt hozza nekem vissza ez a ritmusvilág – árulta el Komáromi Irén. Az idős hölgy elmondta még: sajnos azzal a férfival azóta sem találkozott, de most már jobb is, hiszen a fiatalos lendület már a múlt homályába merült. Kovács Gábornak viszont a mindennapokat jelenti a latin zene, mivel ez a kedvence. – Budapesten tanulok, ahol salsázni járok – tette hozzá.

Munkatársunktól. K.