Por, majd negyven Celsius fok, semmi árnyék, ennek ellenére szép számmal eljöttek a roncsderbi szerelmesei vasárnap a kiszombori pályához. A szervezők mindent megtettek, hogy megfelelő, sőt, kellemes környezetet biztosítsanak a nézőknek. Árnyékos kamionplatókon rendezték be a nézőteret, vízpárát szóró eszközt állítottak fel és a sör is jéghideg volt. A legkisebbeknek pedig még egy medencét is összeeszkábáltak autógumikból és egy nagy, vízhatlan ponyvából.

– Mindig is vonzott a benzingőz, az olajos kezeslábasba bújt pasik világa! – árulta el nevetve Domonkos Mónika. A fiatal szegedi lány a dél-alföldi régió szinte valamennyi roncsderbijén megfordult már. Elsősorban a ladásoknak szurkol, mivel egykoron a családjában is volt egy ilyen jármű. – Édesapám kedvence volt, néha azt hittük, hogy Döncit, mert így hívta, jobban szereti, mint anyukámat – tette hozzá Mónika. Aztán a 20 esztendős, korallpiros 1200-est eladták.

A makói Vass Ádám 2009 óta versenyzik. – Jó barátom, Mihály Norbert vitt bele ebbe az őrületbe, vagyis a Ladák világába – mondta Ádám, aki a Sturm Teamet erősíti. Mivel autószerelő-technikus a szakmája, így nem kell nagyon segítség után fordulnia, ha valami gond akad a gépével, maga megoldja a problémát. A makói, a kiszombori és az apátfalvi pályán eddig mindig az első három hely valamelyikén végzett, ezt várta vasárnap is.

Az első futamot, a szériaautókét az egyik szervező, a kiszombori Baranyi Sándor nyerte meg. – Hazai pályán eddig mindig valami gond akadt, de ez a mostani jó kezdés volt – emelte ki Sándor. Két testvérével, Attilával és Istvánnal közösen álmodták meg és hozták létre a zombori pályát. Fia, a 11 éves Sanyika most bontogatja a szárnyait, gokartal versenyez. Édesapjának azért vasárnap sem ment minden simán, ugyanis a sebességváltó majdnem elszállt, ezért – jobb híján – gumipókkal fogadták oda.

Munkatársunktól. K.