Ötödik alkalommal rendezték meg Makón a Marosmenti Volkswagen Konszern Party-t. – Nem vagyunk bejegyezve, hanem teljesen baráti alapon működünk – mondta a Marosmenti Volkswagen Baráti Társaság egyik vezetője, Lóczi Gábor. Csongrád megyében korábban már többször szerveztek ennek a német márkának a kedvelői számára találkozót, főleg Kübekházán, de az az összejövetel valahogy abbamaradt. Ezért döntöttek úgy öt esztendeje a makóiak, hogy újraélesztik ezt a hagyományt.

Közel száz autó érkezett a szombati találkozóra, nem csupán magyar, hanem szerb, román, német és svájci rendszámú járművekkel is találkozhatott az, aki kilátogatott az üdülőterületre. Egy kicsit több résztvevőt vártak a szervezők, de a mostani szombat munkanap volt, illetve a közeli Gyomaendrődön Bogár-találkozót tartottak, s emiatt nem mindenki jött el. Ennek ellenére nagyon jó hangulatot teremtettek a vidám VW-sek.

A békési Gábor Miklósnak egy cabrio 1-es Golfja van. – Ezt a kocsit 2008-ban vettem, nagyon elfogult vagyok ezzel a márkával, imádom és kész – szögezte le a fiatalember, aki eddig mind az öt makói találkozón itt volt. Igaz, az első járműve egy kis Polski volt, de utána váltott a VW-ra, s azon belül az 1-es Golfra, mert ez a széria fogta meg.

– Nekem Skodám van, de ez is a konszern tagja – tudtuk meg Kómár Mátyástól, aki szintén a makói baráti társaság tagja. Elmondása szerint a csehek mindig is jó autókat tudtak gyártani. Ennek a márkának a szeretetét a családjától örökölte, hiszen közel ötven esztendeje van Skoda a birtokukba. A szombati találkozón a fent említetteken kívül még Seatokat, Audikat is kiállítottak, köztük több olyan is akadt, melyeket gazdáik egyénileg alakítottak át.

Munkatársunktól. K.