Csikós Miklósné, a helyi népdalkör vezetője elmondta, idén 22. alkalommal rendezték meg a községben a dalos találkozót, amelyre 9 népdalkör látogatott el, Mindszentről, Szegvárról, Orosházáról, Pusztaföldvárról és Hódmezővásárhelyről, de természetesen a vendéglátók is felléptek, két csoporttal is.

„Célunk, a magyar népdalok és nóták terjesztése. A Murgács Kálmán Nótaklubot Székkutasiak alapították, így a műsorunkban nép- és műdalok szerepelnek, hiszen a településen született Murgács dalokat gyűjtjük” – nyilatkozott hírportálunknak Csikós Miklósné, aki elmondta: ebből az anyagból egy cd-t terveznek megjelentetni a közel jövőben, amely a helyi emberekről, tájakról és a szerelemről szólna.

„Mindig nagy szeretettel készülünk Székkutasra. A Kamilla Népdalkör egy évvel hamarabb alakult meg, mint a mi népdalkörünk. Ők segítettek nekünk eligazodni a népdaléneklés világában. Az ő barátaik, a mi barátaink is lettek, ez egy csodálatos dolog” – fogalmazott Dóci Jusztina, a nagymágocsi Nefelejcs Népdalkör egyik vezetője, aki elmondta, hogy a dalos találkozóra két dalcsokrot hoztak; az egyiket az Alföldről, a másikat pedig Kalocsa környékéről, de egy, az augusztus 20-i ünnepséghez kapcsolódó dallal is kedveskedtek a résztvevő nótásoknak.

Az első fellépő a Kamilla Dalkör volt, majd sorra következtek a színvonalasabbnál színvonalasabb produkciók, amelyek után közös vacsora és jó hangulatú beszélgetés zárta a rendezvényt. Így telt tehát a szombat délután a székkutasi Sportcentrumban, amelyet megtöltött a jókedvű nótaéneklők sokasága. A 10-12 perces dalösszeállítások mindegyikét nagy taps követte, a dalkörösök többször is a fellépőkkel együtt énekeltek.

 

A dalos találkozón részt vett népdalkörök:

 

Kamilla Dalkör (Székkutas)

Alkony Népdalkör (Mindszent)

Bokréta Népdalkör (Orosháza)

Búzavirág Népdalkör (Pusztaföldvár)

Földvári Citerazenekar (Pusztaföldvár)

Gazdasági Egyesület Aranykalász Népdalköre (Hódmezővásárhely)

Kékibolya Népdalkör (Székkutas)

Magyar nóta Klub (Szegvár)

Napraforgó Népdalkör (Hódmezővásárhely)

Nefelejcs Népdalkör és Napraforgó Citerazenekar (Nagymágocs)


Rozgonyi Ádám