A magyar operett-irodalom egyik legsikeresebb műve a Mágnás Miska. Az első bemutatása óta mind a mai napig ezreket ültet le a színpadok elé országszerte. Ez szombaton Makón sem volt másképp. A Hagymaház szabadtéri színpadán megrendezett Makói Nyár idei programsorozatának utolsó darabjaként ezt a Szirmai Albert művet vitték színre.

– A Cintányéros cudar világ! című betétdal a kedvencem az operettből – árulta el Molnár Gyula. A középkorú férfi a darabot már két alkalommal is látta a Budapesti Operettszínházban, s kíváncsi volt rá, milyen lehet a szabadban, ráadásul Makón. A tőle nem messze helyet foglaló Kovács Norbert – elmondása szerint – nem az a nagy operettrajongó, csak a felesége miatt jött el.

Még a közönséget is bevonták az előadásba. Ugyanis a két lump grófot, Mixit és Pixit az első sorból felkért nézők tolták fel a színpadra, a többiek nagy derültségére. A Mixit alakító Benkóczy Zoltánt az előadás kezdése előtt pár percig faggattuk. – Mikor Makóra jövök, szinte haza jövök, ugyanis régen itt jártam gimnáziumba és a közeli Apátfalván láttam meg a napvilágot – nyilatkozta a színész.

Benkóczy Zoltán pályája Makóról indult. Elmesélte, hogy a színjátszókört vezető Irinsz Gyuri bácsinak, aki a szakmája szerint üveges volt, de kiválóan értett a színészethez, köszönhet mindent. – Annak ellenére, hogy jövőre töltöm a hetvenet, még mindig nagyon szeretek bohóckodni, főleg itt a fiatal kollégák között – mondta nevetve a gróf.

Munkatársunktól. K.