Az Augusztusi Zenei Napok keretén belül hagyományosan megtartják a zenei tábor diákjainak hangversenyét is.


Több részletben, idén két napon keresztül mutatkoznak be a diákok.

– A nyolcnapos tábor ideje alatt a főtárgyi órák reggel nyolctól délután kettőig tartottak, szélsőséges esetben négyig – tudtuk meg Révész László korrepetitor, zongorakísérő. Az életkori és hangszeres megoszlások is elég vegyesek a táborban, hiszen az általános iskolásoktól kezdve egészen a felsőfokú tanulmányokat folytatókig bezárólag vettek részt gyerekek a kurzuson. Legtöbben fuvolán játszanak, de akadtak szép számmal ütősök, zongoristák és klarinétosok is. Ez utóbbi az idei év újdonsága.

Az ország számos pontjáról érkeztek a diákok. Szidonya Júlia Flóra például Bajáról érkezett, de Budapesten tanul a Zeneakadémián. A táborban eltöltött időt a fuvolistalány azért tartja nagyon hasznosnak, mert egyrészt segít ráhangolódnia a következő tanévre, illetve csiszolhatja a technikáját. A koncertre két darabbal készült: Doppler Ferenc Magyar Fantázia Pastorale, valamint Sigfrid Karg-Elert Sinfonische Kanzone című művét adta elő. Júlia rutinos táborozónak számít, az idei már a nyolcadik alkalom, hogy eljött Hódmezővásárhelyre. – Nagyon sokat köszönhetek a tanáraimnak, Dratsay Ákosnak és Berényi Beának, illetve nagyon sok élménnyel gazdagodtam.

Baranyi Anna viszont most először éli át a tábori élményeket. Anna szintén fuvolán játszik, és csupa jót tudott elmondani az elmúlt nyolc napról. Új barátokra is szert tett a kunszentmártoni lány, valamint ő is kiemelte a tanárok felkészültségét, segítőkészségét, így saját meglátása szerint sokat tudott fejlődni is ez alatt a rövid idő alatt.

A növendékek hangversenye folytatódik augusztus 7-én, pénteken 18 óra 30 perckor, valamint augusztus 8-án 10 óra 30 perckor a Völgy Utcai Unitárius Templomban.

ÉR.