Gyurta 2:09.81-es idővel nyerte saját előfutamát, összesítésben pedig ez az időeredmény az ötödik helyre volt elég, a versenyző ezzel viszont bejutott a 17:29-kor kezdődő elődöntőbe. A sportoló úgy nyilatkozott, hogy elégedett az eredménnyel, hiszen jelenleg a továbbjutás volt a cél, viszont délután már 2:08-as időre is szüksége lehet a fináléba jutáshoz. Gyurta Dániel elsőként védheti meg harmadik alkalommal világbajnoki címét.

A magyar versenyzők közül Balog Gábor is érdekelt volt a medencében, ő 200 méter hátúszáson saját futamán hatodik lett 1:58.55-ös időeredménnyel, így összesítésben a 16. helyen zárt, amivel ő is bejutott az elődöntőbe.

A női 200 méteres mellúszásban magyar részről Sztankovics Anita volt érdekelt, a 19 éves versenyző 2:29.28 perces időeredményével összesítésben a 26. helyen végzett, ezzel pedig nem jutott tovább.

Hosszú Katinka a tervek szerint 100 méter gyorson medencébe ugrott volna a mai napon, végül azonban visszalépett, hogy pihenni tudjon. A világbajnok úszóért legközelebb pénteken izgulhatunk, akkor a 200 méter hát úszás előfutamán mérkőzik meg.

szcs