Az egyik magyarországi tisztítószereket-gyártó cég vállalta, hogy öt település általános iskolájának felújítják a mellékhelyiségét. Június elején négyet már ki is választottak, de az ötödik hely még üres volt. Úgy határoztak, hogy ezt az intézményt internetes szavazással döntik el. Maroslele mellett a Fejér megyei Csór, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaföldvár-Homok és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Köröm iskolái versengtek. A www.promenad.hu-n is lehetett voksolni, s a végeredmény szerint megggyőző fölénnyel, 16 ezer 802 vokssal a leleiek diadalmaskodtak.

– A munkálatokat már ei is kezdték, s a megállapodás szerint szeptember elsejére, tanévkezdésre el is kell vele készülni – tájékoztatott Schulcz János maroslelei alpolgármester. Nem anyagi támogatást és nem alapanyagokat nyertek, hanem teljes kivitelezést. A versenyt kiíró cég a lelei munkákkal két makói vállalkozást bízott meg, egy építőiparit, valamint egy olyant, mely majd a vizes bekötéseket végzi.

A régi csempéket már leverték, a leány WC-ben pedig az öreg, rozsdaette válaszfalakat is elbontották. – Helyükre teljesen modern, uniós szabályoknak is megfelelő falak kerülnek – folytatta az alpolgármester. A belső munkálatok teljes egészét elvégzik a kivitelezők. Miután a helyiségeket rendbe tették, új kagylókat és mosdókat is felszerelnek, vagyis az egész blokk új köntöst kap.

A mellékhelyiség külsejének a felújításáról pontos adatokat még nem kaptunk. Várhatóan ennek a munkálatnak a finanszírozását a KLIK, vagyis a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ vállalja magára.

Munkatársunktól. K.