Vasárnap délelőtt Mars isten bizonyára mosolygott, amikor a Napfény városára tekintett, hiszen végre hozzá méltó eseménynek adott otthont a róla elnevezett tér. Ádáz küzdelemben mérkőztek meg egymással Szeged legjobb csoki fagyijai.

Véres küzdelemre azért nem kell gondolnunk: a fagylaltok többnyire békésen csücsültek a hűtőládákban, hogy aztán a lelkes nyalogatók gombócformájában elfogyasszák őket. A kilátogatóknak mindegy volt, hogy fehércsoki, tejcsoki, étcsoki, naranccsal vagy éppen málnával, chillivel ízesített hideg csodát kóstolnak, hisz a csoki fagylalt mindig jól esik.

Ez volt az alapgondolata a szervezőknek is, a szegedi Vásárkép és Piac Kft., Németh István ügyvezető igazgatójának vezetésével, aki elmondta, hogy már sok-sok különleges rendezvényt álmodtak meg. Ezzel a mostani nyalakodóssal sem lőttek mellé.

Már jóval a kilenc órai kezdés előtt gyülekezett a nép a Mars tér mellett piacon. Kígyózott a sor: senki nem akart lemaradni a gasztronómiai élményről.

Katalin az elsők között ízlelte meg az egyik étcsokis fagylaltcsodát. Rögtön egy 10 pontosba sikerült beleválasztania, és ahogy ő fogalmazott, „ami jó, az jó!”. Az étcsokis egyébként is a gyengéje.

Heni sem fukarkodott a pontokkal, ő egy tejcsokisra adta a maximumot.

Az ízlelő show-t Doktor Zoltán, gyulai mestercukrász tette látványossá: dinnyéből készített gyümölcsszobrait a helyszínen faragta ki.

A Ritmus Tánc- és Fitnesz Stúdió produkciója sem maradhatott ki a délelőtti forgatagból.

Aki pedig már kellően lefárasztotta az ízlelőbimbóit, pónifogaton pihenhette ki a fáradalmakat.

ÉR.