A Žagarról általában:

2002-ben a Local Broadcast című albummal egy új zenei világ vált ismertté Žagar néven, és kezdte meg a rock, a trip-hop és az elektronikus tánczenék különös elegyével stílusteremtő útját. Az első nagylemezt követően, a Szezon soundtrack lendített ismét a zenekar sikerességén. 2009-ben egy német lemezkiadó gondozásában világszerte megjelent a Cannot Walk Fly Instead című album, amelyről a Wings of Love című szám nemzetközi ismertséget hozott a csapatnak. A Light Leaks albumuk számos külföldi blogon visszhangra talált, és számait több brit rádió, köztük a BBC is a műsorára tűzte. Zenéik nagyjátékfilmekben és tévésorozatokban is hallhatók: például az amerikai CSI Helyszínelők című sorozatban. Tagok:

Zságer Balázs − ének, billentyűk

Ligeti György − ének, gitár

Zságer-Varga Ákos − basszusgitár

DJ Bootsie – scratch

Lázár Tibor – dob

A Žagarról mostanában:

„Most egyelőre új dalokon dolgozunk, illetve egy filmzenén, ami ősszel jelenik majd meg (Az éjszakám a nappalod – a szerk.), az egész soudtracket mi készítjük. Erről egy betétdal már hallható, a Sleepwalking, amit Kamával, a Mary Popkids énekesével készítettünk.” (Zságer Balázs) A frontembert megkérdeztük a nyarukról is, aki elmondta, hogy „most már másfél hónapja zajlik a fesztiválcirkusz” náluk, több nagy zenei fesztiválon részt vettek hazain is, és határainkon túlin is.

 

A Žagarról Hódmezővásárhelyen:

De még fognak is, ugyanis augusztus 22-én érkezik Hódmezővásárhelyre a Žagar!!! „Ami a műsort illeti: mostanában főleg a sikeresebb koncertszámainkból áll össze, tehát az előző lemezekből egy válogatás, de ezek egy kicsit át is lettek dolgozva, így sokkal pörgősebb meg táncosabb verzióban játsszuk őket. Még soha nem játszottunk Hódmezővásárhelyen – egyébként –, úgyhogy kíváncsiak vagyunk, hogy mennyire ismerik ott a zenénket meg, hogy milyen ott a közönség.” (Zságer Balázs)

Kedves közönség, tehát itt (lesz) a lehetőség megmutatni, hogy a Twin Peaks, a BBC vagy (éppen egy nappal) Balatonboglár után, Hódmezővásárhelyen is szeretik a Žagart.

 

 

G.